به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، در چند هفته اخیر به دنبال صعودی شدن قیمتها، خرید و فروش حواله خودروهای پیش فروش شده از سوی برخی خودروسازان رونق گرفته است بهگونهای که پیش خریداران حواله خودروی خود را به صورت نقدی و البته مقداری ارزانتر از نرخ بازار واگذار میکنند.
یکی از نمایندگیهای فروش خودروسازان در این باره میگوید: برخی از پیش خریداران خودرو در شرایطی که قیمتها به دلیل قطع عرضه از سوی برخی خودروسازان در حال تغییر است ترجیح میدهند تا حواله خودروی خود را با قیمت بالاتری فروخته و در آینده با آغاز عرضه از سوی خودروسازان و کاهش قیمتهای بازار، خودروی مدنظر خود را مجددا خریداری کنند.
به گفته وی در شرایطی که قیمت نقدی خودروی سایپا 111 به حدود 16 میلیون تومان رسیده است یکی از پیش خریداران حواله خودروی خود را به صورت نقدی و با موعد تحویل 30 روزه با نرخ 14 میلیون تومان واگذار میکند. حواله 30 روزه سایپا 131 SL نیز در شرایطی که قیمت نقدی این خودرو بیش از 14 میلیون تومان است به قیمت 12 میلیون و 500 هزار تومان عرضه میشود.
یکی دیگر از نمایندگیهای فروش خودروسازان درباره دلایل شکل گرفتن چنین وضعیتی میگوید: کسانی که خودرویی را با قیمت سابق پیش خرید کردهاند با افزایش شدید قیمتها وسوسه میشوند تا حواله خود را فروخته و با سود قابل توجهی از این بازار خارج شوند.
وی البته هشدار میدهد که اگرچه قیمت خرید حواله خودرو چند میلیون تومانی ارزانتر از قیمت روز این محصولات است اما در شرایطی که خودروسازان با افت شدید تولید مواجه شدهاند هیچ تضمینی برای تحویل خودروها در موعد مقرر وجود ندارد.
در این میان نکته قابل توجه آن است که به گفته نمایندگیهای فروش، قطع عرضه خودرو از سوی خودروسازان بزرگ همچنان ادامه داشته و موجب تشدید روند صعودی قیمتها و گرم شدن بازار خرید و فروش حواله شده است.
پیش از این نیز یک عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی نسبت به قطع عرضه خودرو از سوی خودروسازان بزرگ به شدت انتقاد کرده و آن را اقدامی در راستای زمینهسازی برای افزایش قیمتهای رسمی خودرو دانسته بود.
علی خاکساری از وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان خواسته بود خودروسازان را ملزم به آغاز عرضه و تنظیم بازار این محصول کنند.